Vecka 43

I veckan som gått har Ung Framtid startat igång ett nytt spännande projekt som innebär att vi under fem tillfällen ska ut och prata arbetsmarknadskunskap på Väståkraskolan i Anderslöv. Syftet är att deltagarna i Ung Framtid ska följa med och lära ut sina kunskaper och träna på att tala inför grupp, samtidigt som sjundeklassarna får veta mer om hur man söker jobb och får en inblick i vilka deras starka egenskaper är och hur de kan utnyttja dessa i sitt senare arbetsliv. Första träffen innebar samarbetsövningar vilket skolungdomarna var väldigt duktiga på och Ung Framtid ser med glädje framemot de fortsatta träffarna under hösten.

(Bild från samarbetsövningen på Väståkra skolan)

Samtidigt som Ung Framtid var i Anderslöv hölls en informationsrik och välbesökt föreläsning om Folkhögskolor på Navigatorcentrum. Hilda (kursansvarig) och Sven (lärare) från Glokala Folkhögskolan i Malmö berättade mer om vad de har att erbjuda och vi hoppas att någon nappar på utbildningschansen.

Efter en fullspäckad vecka, som dessutom innehöll en ekonomiutbildning där deltagarna fick möjlighet att räkna och se över sin ekonomi, ser vi framemot helgen och en ny spännande vecka med nya utmaningar.

Trevlig helg på er!

//Ung Framtid

 

Comments are closed.