Vecka 44

”Att inte vara passiv och vänta på att drömyrket ska dyka upp”, är Marianos sista ord medan han bakåtlutande sakta sjunker ner på stolen och ser ut att fundera på vad han nyss sagt till deltagarna i Ung Framtid på sin stol i den stora ringen av deltagare. Mariano är intervjuoffer i konceptet ”Heta stolen” och har i en och halv timmes tid blivit utfrågad av deltagarna i Ung Framtid. Att få veta mer om en persons tankar och karriär vars resa startade i Argentina till Lomma vidare till Malmö och nu Trelleborg visade sig vara en fullträff för deltagarna då de nyfiket lyssnade och nickade förstående till Marianos filosofiska men ofta handfasta råd.

Efter en filosofie kandidatexamen tog Marianos karriär fart när hans drivna hemvändande vänner bosatte sig i Malmö igen efter några års studier utomlands. Tanken var att de skulle jobba med allt från tidningar, events, kläder och klubbar. Klubbar blev Marianos första uppdrag där han samarbetade med artister som Timbuktu och LoopTroop på Malmös medelstora nattklubbar. Han fortsatte sedan med en kritikerrosad tidskrift till att, efter ha träffat medarbetarna till klädmärket WESC, bestämma sig för att starta sitt eget klädmärke för att delvis finansiera tidskriften Svensson Magazine i framtiden.

”Att driva eget klädmärke innebär att du i princip jobbar sju dagar i veckan, reser Europa runt och ofta ställs inför helt avgörande möten som måste gå vägen”, säger Mariano och menar att det till slut ledde till att han ville prova sina vingar på annat håll och valde då en ny karriär som rekryterare på Trelleborgs Kommun.

Stort tack till Mariano som ställde upp och gav deltagarna tips kring rekrytering men framförallt sin egen historia. Vi i Ung Framtid vill därmed uppmana er till att fortsätta intervjua personer i er närhet för tips och idéer inför er stundande karriär då personerna oftast har en fullpackad resväska med massvis av erfarenhet.

Happy Halloween på er!

//Ung Framtid

Comments are closed.