Vecka 45

Att det händer mycket i Ung Framtid just nu går inte att ta miste på. Denna vecka startade med en inspirerande föreläsning av Erik Lundström som äger både Entré och Smygekiosken samt att han har en hel del andra projekt igång. Han delade med sig av sin egen karriär och berättade att det var viljan och det egna drivet samt kontakter och nätverk som gjort att han har lyckats med det han tagit för sig.

Samarbetet med Väståkraskolan fortsätter och i veckan diskuterades olika påståenden inom arbetsmarknadskunskap med sjundeklassarna. Diskussionerna var många och eleverna var delaktiga med sina tankar och funderingar om hur det egentligen fungerar på arbetsmarknaden. Ung Framtid tycker att samarbetet med Väståkraskolan är spännande och hoppas att eleverna får med sig värdefull kunskap när de senare ska välja gymnasielinje och därmed göra sitt första yrkesval.

Ung Framtid har den senaste tiden besökt flera jobb-, studie- och rekryteringsmässor för att öka deltagarnas chans till att hitta nya sök- och inspirationsvägar. I fredags besöktes TO:DO-mässan i Malmö där de hade slagit ihop en utbildningsmässa, en rekryteringsmässa, yrkesutbildningar och en idékonferens om arbetsmarknaden – allt under ett tak på Malmömässan. Under tre timmar fick deltagarna chansen att mingla och lära sig mer om olika branscher och hur behovet ser ut just nu.

Snön har tydligen fallit längst upp i vårt avlånga land så vi vill uppmana att njuta av plusgraderna i söder ett tag till!

Trevlig helg!

//Ung Framtid

Comments are closed.