Vecka 49

Hej!

”Styla dig själv och ditt CV” har passerat vecka två och projektet är inne i hektisk period. Under veckan har deltagarna haft hälsosamtal, tränat och fått träningsvärk, fått CV:n granskade av Annika på Nordic Plastic Group och lyssnat på en intressant föreläsning om dolda jobb.

Michael Pettersson från Sports Club Oasen började veckan med att ha hälsosamtal med varje deltagare för att kartlägga gruppens hälsonivå och glädjande är att gruppen verkar vara i god form, vilket även visade sig under vårt första träningspass tillsammans där vi fick en introduktion i funktionell träning. Micke var en utmärkt instruktör som visade och förklarade syftet med övningen först, för att sedan gå runt mellan deltagarna och korrigera deras rörelser i övningarna. Passet gav oss alla träningsvärk vilket gjorde att vi varit ovanligt stela resten av veckan. Crossfit står på schemat nästa gång och många av deltagarna tycker det låter spännande trots veckans muskelvärk. Det visade sig även att Michael hade många värdefulla kontakter som deltagarna tog del av. Alltid bra med nya kontakter alltså!

Eleverna på Väståkra fick denna veckan möjlighet att intervjua och träna på att presentera sin bordsgranne inför klassen. Drömjobb, gymnasieutbildning och favoritämne var några av sakerna de skulle berätta om sin kamrat under presentationen och förhoppningsvis föddes nya idéer kring just dessa under de dryga tre timmarna Ung Framtid var där.

Uttrycket ”Dolda jobb” har säkert många hört, men vad innebär det? Som avslutning på veckan var Tanja Parkkila här och föreläste om just detta uttryck som beskriver de jobb som aldrig dyker upp på Arbetsförmedlingen eller på rekrytering- och bemanningsföretagens hemsidor. Tanja driver företaget Dolda jobb och berättade att upp mot 90% av alla tjänster tillsätts genom andra kanaler än just de sedvanliga jobbannonserna. Tanja visade hur man kan vara kreativ i sitt jobbsökande genom t. ex. video CV och förklarade hur sociala medier idag är en viktig del i den arbetssökandes väg till ett nytt jobb. Vi i Ung Framtid fick med oss många bra idéer som vi hoppas kunna förverkliga inom kort för våra deltagare.

 

Veckans tack går till Michael och Tanja som denna veckan har inspirerat oss genom sin kunskap men även till deltagarna i projektet som visat en stor nyfikenhet för träning och nya möjligheter.

Trevlig helg och håll i hatten i blåsten!

//Ung Framtid

Comments are closed.